Azgard, menedék a világok között

Átkozottak menedéke, avagy ide fuss ha nincs hova...
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Latest topics
» Shuusei szd
Szabályzat Icon_minitimeby Alec Nyrani Vas. Május 05, 2019 7:43 pm

» Keagan szd
Szabályzat Icon_minitimeby Alec Nyrani Kedd Ápr. 23, 2019 1:40 pm

» Crystal szd
Szabályzat Icon_minitimeby Alec Nyrani Vas. Márc. 24, 2019 1:43 pm

» Abigail szd
Szabályzat Icon_minitimeby Alec Nyrani Szer. Márc. 20, 2019 7:37 pm

» Ryu hsz livin
Szabályzat Icon_minitimeby Alec Nyrani Kedd Márc. 05, 2019 8:57 pm

» Kain szd liv
Szabályzat Icon_minitimeby Alec Nyrani Szomb. Feb. 09, 2019 3:09 pm

» Sean szd livin
Szabályzat Icon_minitimeby Alec Nyrani Vas. Feb. 03, 2019 4:12 pm

» Evan szd
Szabályzat Icon_minitimeby Alec Nyrani Csüt. Jan. 10, 2019 9:39 pm

» Nikolai szd
Szabályzat Icon_minitimeby Alec Nyrani Szomb. Dec. 22, 2018 1:21 pm

A hónap reagolói
Alec Nyrani
Szabályzat Vote_lcapSzabályzat Voting_barSzabályzat Vote_rcap 
Ki van itt?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (20 fő) Kedd Okt. 29, 2013 11:12 am-kor volt itt.

Share
 

 Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Alec Nyrani
Ember
Hozzászólások száma :
545
Join date :
2010. Jan. 20.
Age :
134
Tartózkodási hely :
Azgard
Felhasználó profiljának megtekintése
Szabályzat Empty
Tárgy: Szabályzat   Szomb. Júl. 10, 2010 11:26 pm

A fórum látogatása 18 éven aluliak számára nem ajánlott!

A szerepjáték tulajdonképpen a társasjátékok egyik bonyolultabb formája, amelyben a játékos beleéli magát, egy általa kitalált figura jellemébe, szerepébe. Minél árnyaltabban és alaposabban tudja megformálni karakterét, annál könnyebb dolga van.

Ebből fakadóan tehát a játékos és a karakter két különböző dolog. A játékban történt eseményeket nem folytatunk játékon kívül, sem pedig fordítva. Játékon belüli események nem befolyásolhatják a játékon kívülieket.

Eltérően a megszokott szerepjáték formáktól, ezt a játékot a fórum keretein belül játszuk, még pedig hozzászólások (post / hsz) formájában. A fórumban különböző táblákat (board), ezeken belül témákat (thread / topic), a témákon belül pedig hozzászólásokat olvashatsz.

A hozzászólásokra reagálva az egyik alapvető kötelezettség és erény a türelem. Lehetőség szerint meg kell várnod, hogy a többi, ugyanabban a kalandban játszó játékos is reagáljon az írásodra. Ez esetenként több napot is igénybe vehet, hiszen mindenkinek másképp jut ideje játszani.

Mindenképpen kerülni kell az agresszív, sértő megjegyzéseket a játékon kívül. Ha a karaktered viselkedik így, annak a játékon belül lesznek következményei, például a többi karakter nem fogja túlzottan szívlelni. De játékosként semmilyen formában nem sérthetsz meg másokat! Ha a karaktered káromkodik, tegye azt, de ha játékos beszélget játékossal, abban kérlek, kerüljétek el az ilyesmit!

Légy toleráns mindenkivel, főleg a kezdő játékosokkal! Nem mindenki rendelkezik rögtön írói vénával. Ha egy játékos hibázik, lassan gépel, sok helyesírási hibát vét, nem ismeri eléggé a világot, vagy csak nem tartod elég színvonalasnak a játékait, békésen, segítőkészen fordulj oda hozzá. Ahelyett, hogy lehordanád, segíts neki inkább. Te se kezdted másként az írást vagy a szerepjátékot, ezt ne feledd!

Ugyancsak lényeges,hogy a fórumon tilos bárminemű termék reklámozása. Más fórumok reklámozásához először kérj engedélyt a vezetőségtől!

A játék magyar nyelvű. Ennek értelmében minden üzenetet magyar nyelven lehet csak elküldeni. A játékhangulat fokozására felhasználhatók idegen nyelvek, akár egész mondatok is, de csak párbeszéd formájában. Azonban ha nem magyarázod meg a mondat jelentését, ne csodálkozz, ha senki nem fog rá reagálni.

A fórum alján található chat ablakon belüli beszélgetésekre is vonatkoznak a fenti szabályok.

Azok a játékosok, akik a fórum témáit vagy a chat ablakot reklámozásra, mások zavarására, sértegetésére használják, illetve az alapvető etikai szabályoknak nem megfelelően viselkednek, többszöri moderátori figyelmeztetés után a játékon belüli szankciókkal sújthatók, akár karaktereiket érintve (szintmegvonás), akár az egész játékot érintve (tiltás).

Ügyelj a helyesírásra. Ezért ugyan nem jár büntetés, de a durva helyesírási hibák halmozása azt eredményezheti, hogy a többi játékos (és kalandmester) nem fog szívesen játszani veled.
(Csak tájékoztatásképp: a birtokragok "j"-je minden esetben PONTOS "j". Tehát macskája, űrhajója, holdja, stb. Hasonlóképpen az igeragokat is pontos "j"-vel írjuk: harcoljanak, jöjjön, fújja, stb. A muszáj pedig pontos "j".)

Mielőtt egy témába új hozzászólást írnál, győződj meg róla, hogy hozzászólásod csakugyan abba a témába tartozik-e. Játékon kívüli témákat kizárólag az Csevegő témában nyithattok. Az esetleges játékon kívüli (OFF) megjegyzéseket (például egy hozzászólásra vonatkozóan, vagy a játék folytatására vonatkozóan) tegyétek kettős perjel közé: // Így. //

A játékon belül csak a saját karakteredet (és a hozzá tartozó nem játékos karaktereket /NJK/ irányíthatod. Nem mondhatod meg, mit csinál a másik, nem dönthetsz más karaktere helyett, csak, ha ezt előre megbeszéltétek és csak addig a mértékig ameddig megbeszéltétek.

Nem cselekedhetsz olyan dolgokat, amire nem tud a másik karakter reagálni. Csak a szándékodat írhatod le, ha valakit megtámadsz. Nem írunk olyat, hogy "levágom a fejét".

Az adminisztrátorok, moderátorok döntéseit MINDIG, MINDEN KÖRÜLMÉNY KÖZÖTT el kell fogadnod. Akkor is, ha nem értesz vele egyet.
Ha ellenvetésed van egy moderátori döntéssel kapcsolatban, küldj neki egy privát üzenetet, melyben UDVARIAS, KULTÚRÁLT FORMÁBAN kifejted neki az álláspontodat. Ezután is el kell fogadnod a moderátor döntését. Az agresszív, durva üzenetek, a moderátorokkal szembeni fegyelmezetlen viselkedés eredményeképp kizárhatunk a játékból. A türelemre, toleranciára vonatkozó eme szabály természetesen ránk is vonatkoznak.

Lássuk, hogyan is történik a szerepjáték a fórumon.

Minden szerepjátékos hozzászólást E/3 -ban kell írni, jelen időben! Ezt soha ne feledjétek el!

A karakter cselekedeteit * -ok közé kell rakni.

Ha karaktered megszólal, kezd a mondatot új sorba. Az első karakter egy kötőjel (-) legyen.

A karakter gondolatait ~ -ek (AltGr + 1, más néven Jobb oldali Alt + 1) közé kell rakni.

Az OFF (tehát nem szerepjátékos megjegyzéseidet) //-ek közé kell helyezni.

Ez csak a szerepjátékos helyszínekre igaz, de ott nagyon! Hozzászólásaid színe, betűtípusa, formázása rajtatok múlik.

Lássunk egy példa hozzászólást...

---------------------

*Anor figyelmesen megszemlélte a hatalmas, most kapott portrét, ami őt magát ábrázolta. Tetszett neki a kép, így kiakasztotta a falra, majd hátrébb lépve még egyszer megcsodálta.*
- Egész pofás kép lett. *jegyezte meg hangosan, majd a képet készítő mesterhez fordult, és fizetségével együtt elbocsátotta.*
~Menj amíg még mehetsz~
*Aztán, ahogy elment a képkészítő bevonult a szobájába, és az asztala elé leülve, elkezdte a szokásos esti olvasását.*

//Köszi a játékot, Jó éjt.//

Sorra jelennek majd meg olyan tárgyak, melyek természetfeletti hatalommal bírnak. Ezeknek megszerzése mesélői jóváhagyással és közbenjárással történik. Egy ereklye leírása a következőképpen épül fel:

Név: Mi az ereklye neve
Tulajdonos: Az ereklye jelenlegi tulajdonosa. Ez lehet karakter, NJK, vagy csoport, szervezet.
Kritérium: Mire van szükség ahhoz, hogy használhasd az adott ereklyét.
Hatás: Az adott ereklye hatásai, avagy milyen természetfeletti hatalommal is bír a tárgy.
Hátrány: Sok ereklyének vannak negatívumai. Ezekről itt olvashattok.

Egy ereklye birtokosa szabadon használhatja az ereklyét, amíg kijátssza annak hátulütőit, hátrányait. Amennyiben ezt elmulasztja, egy mesélő figyelmezteti a játékost. Ha még egyszer megtörténik, az ereklye megsemmisül.

Az NJK -k olyan karakterek, akik a mesélő, vagy valamely Játékos Karakter (Továbbiakban JK) irányít.

Az avatár az a kép, ami a fórumon bal oldalt a hozzászólásaid mellett látszik. Ezt a képet csak akkor rakhatod be, ha a következő feltételeknek megfelel:

- 150 pixel magas, 200 pixel széles.
- Élő személyről készült fotó (színész, színésznő, ismeretlen személy, családtag, bármi), vagy realisztikus rajz. Ezenkívül ha illik a karakterre betehetsz Anime, Manga és egyéb képeket, mivel nem biztos hogy a karaktered ember.
- Nem használhatsz olyan képet, amit már valaki használ. A híres személyekről a képeket le lehet foglalni, hogy ne rohangáljon Azgardban két Johnny Depp, Téa Leoni, Gerard Butler, vagy hasonló illusztris személyiség. A lefoglalások a Csevegő tábla Avatar foglalások témájában történnek.

Kinek lehet szólni, ha valakinek az avatárképével gondod támadt (A fentebb leírtakkal ütközik, vagy épp már lefoglaltad Tom Cruise képeit, és valaki mégis azt rakta be):

- Nem kezdesz személyes kereszteshadjáratot! Nem esel neki a másiknak!
- Szólsz a moderátoroknak, akik elbírálják a dolgot. Ha a helyzet elég egyértelmű, a delikvens két perc múlva kap egy szépen megfogalmazott üzenetet, melyben felszólítják a képcserére.
- Amennyiben valakit felszólítottak a képcserére, és figyelmen kívül hagyja, korlátozásokkal, büntetésekkel sújtható.

Amennyiben megtaláltad a megfelelő képet, de nem tudod, hogy hogy méretezd át, vedd fel a kapcsolatot valamelyik adminisztrátorral, moderátorral akár msn-en, akár privát üzenet formájában, és ő segíteni fog.

Utoljára de nem utolsó sorban az Adminok nem az ellenségeitek, nem azért hoznak szigorú döntéseket hogy nektek keresztbe tegyenek. Az adminok olyan emberek, akik azt szeretetnék ha jól éreznéd magad az oldalon, és ennek érdekében tesznek meg bizonyos dolgokat.
Vissza az elejére Go down
http://azgard.forumotion.com
 

Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Azgard, menedék a világok között  :: Általános :: Játékról-