Pattanásig feszült idegekkel fordulok az ajtó felé, de nem lep meg az érkező. Én sem reméltem hogy egész addig rejtve maradok, amíg végzek, és így talán még könnyebb is lesz a dolgom, ki tudja. Meg fogok harcolni a trónért, hiszen a királyi vér bennem is ott van, és ugyanúgy jogom van rá. Több, mint neki. Nem örül a jelenlétemnek, pedig én is tudom hogy ki tartózkodhat itt. A papok, és a király személye. Én az vagyok. A Jövőbeli Király, szóval jogom van itt lenni. - Miért működjek együtt T'Challa? Mit tud nekem adni az az ország, akinek a királya a saját öccsét ölte meg, mert az jobb hellyé akarta tenni a világot, és segíteni akart a szenvedőkön? Egy ilyen ország... mit adhat nekem? - nézek rá keményen ahogy a gyógynövénnyel egyensúlyozom. Meg ihatnám, de akkor nem tudom mi lenne. Olyasmi mint valami szintetikus drog? Hallucinogén? Az veszélyforrást jelent. - Tettem, és nem bánom amit tettem. Klaue-t pláne nem, egy idegesítő seggfej volt - válaszolok neki könnyed vállvonással. Nem olyan ember, akiért kár lenne, és nem fog hiányozni a világnak sem egy ekkora gazember. Bár azt hiszem eltörpül mellettem, mégis ő volt mindig a rivaldafényben, én az árnyékjáró voltam. - Nem, és ez így van jól. Ő csak a Halálkufárt látja bennem, és a katonai pályafutásom. Vaskos akta az enyém, de legalább az enyém minden csalás és sallang nélküli - fordulok felé teljes testtel. Nem hinném hogy sajnálná azt a rohadékot. Így is, úgyis halál várt volna rá, én csak előrébb hoztam az ítéletet és végre is hajtottam. - Hibázott? Ez minden mentsége arra, amiért megölte az apámat? Hogy egyedül nőttem fel egy gettóban? Hogy mindig valaki más kedvétől függtem? Mentség a sok erőszakra és elnyomásra ami a világban van? - fakadok ki ahogy a tálkát fogom. - Nem. A világ jobb hely lesz ezt garantálom, de nem a te uralkodásod alatt. Én leszek az a király, aki elhozza a felszabadulást az elnyomottaknak, mert a te módszered sehová nem vezet. Az elszigetelődés más országok gondjaitól, kényelmes megoldás, de nem tartható fent ... - nem fogok itt ülni és kényelmesen végignézni hogy tönkremegy a világ és még több magunkfajta hal meg. Erős akartam lenni hogy erőt mutathassak és változtatni tudjak az elnyomáson. Minden eszközöm megvan. Kész vagyok megvívni érte.
____________________ "A szépség nem árulás, aminek te képzeled, inkább ismeretlen föld, hol ezer végzetes baklövést követhetünk el. Sötétlő és közömbös erdő, hol nincs jelzőtáblája a jónak és a rossznak."